Velkovečeře Honzy Punčocháře
Pondělí 13. května 2019, 19:00, U Matěje
Jan Punčochář, český šéfkuchař a milovník české, rakouské a německé kuchyně vás zve spolu s nejlepšími vinaři Rakouska a Německa do své nové restaurace U Matěje.
K velkovečeři samozřejmě patří i vinné párování. O to se postarají samotní vinaři jako jsou Knoll, Prager, Pichler-Krutzler, Ott, Bründlemayer, Groiss, Tement, Gesselmann, Moric, Wittmann, Christmann, Breuer a Van Volxem.
Těšíme se na vás!
Vstupenky na Goout.cz
Menu
Menu o 11 chodech, mezi kterými budete moci sami vybírat, bude párováno 11 špičkovými víny za osobní účasti vinařů, kteří s vámi budou sedět u stolu, hovořit o své práci, o svých vínech a jistě vás potěší i nějakým překvapením ze svého sklepa.
Gruß aus der Küche:
- Smažená kroketa z kuřete
- slaneček s cibulí a fenyklem
- Černý chléb, vajíčková pomazánka a ančovičky
Ingrid Groiss : Groiss Gruner Veltliner Weinviertel DAC 2018 Weingut Brundlmayer : Gruner Veltliner Kamptal Terrasen 2016
Vorspeise:
- Terina ze selečích kolínek, nakládané ředkvičky a masité škvarky
- Marinovaný siven s koprovou omáčkou marinované okurky
Bernhard Ott: Grüner Veltliner Fass 4 2018 Prager: Riesling Smaragdu Achleiten 2014
Zwischengericht :
- Taštičky plněné králíkem s omáčkou s estragonem, zelený chřest
- Zadělávané plíčky na kyselo s libečkem, petrželkový nový brambor
Weingut Tement : Sauvignon Blanc Grassnitzberg 2017 Emmerich Knoll: Riesling Smaragd Ried Schutt 2013 Pichler-Krutzler: Gruner Veltliner Supperin 2014
Hauptgericht :
- Telecí pavouček s hříbkovou omáčkou žemlový knedlík s medvědím česnekem
- Jehněčí bůček s bramborovou kaší s černým máslem omáčka z rajčat a paprik
Weingut Albert Gesellmann: BELA REX 2013
Weingut Wittmann: Riesling Westhofener trocken 2014 Weingut A. Christmann: Riesling GG IDIG Konigsbach 2015
Etwas Süßes:
- pivní sýr s medem, rozinky a oříškový griliáš
- mramorová bábovka s kandovanými pomeranči zmrzlina ze slaného karamelu
Weingut Van Volxem: Riesling Kabinett Rotschiefer 2016