13. Listopadu 2025 od 18:30 
Martinický palác, Praha 1-Hradčany 

Oslava sklizně, oslava výjimečných ročníků vín!  


LA PAULÉE DE PRAGUE 2025

Servírovaná galavečeře s párováním mimořádných vín za osobní účasti těch nejlepších francouzských a rakouských vinařů. Propojení francouzské a české gastronomické tradice v podání šéfkuchaře Jana Punčocháře. 

Přijměte naše pozvání na již pátý ročník výjimečné vinařské události La Paulée de Prague. Tuto tradiční francouzskou slavnost u příležitosti konce sklizně jsme se letos rozhodli povýšit na mezinárodní oslavu vína. K nejlepším francouzským vinařům se připojí i špičkoví vinaři z Rakouska. Budete tak mít možnost porovnat a vychutnat odlišnost i jedinečnou kvalitu vín těchto dvou předních evropských vinařských zemí. 

Ochutnejte exkluzivní vína ze slavných regionů Champagne, Burgundska, Rhony i Wachau. Seznamte se osobně s těmi nejlepšími vinaři těchto věhlasných vinařských oblastí a poznejte jejich umění a příběhy. 

Přijďte s námi oslavit La Paulée a to nejlepší z Francie a Rakouska! 

13. Listopadu 2025 od 18:30 
Martinický palác, Praha 1-Hradčany 


Historie

La Paulée byla kdysi rozšířenou praxí po celé Francii. Slavnost k ukončení sklizně vína připomíná naše dožínky. Vinaři se vždy sešli s pracovníky, kteří jim pomáhali se sklizní, a v areálů vinařství je pozvali na večeři a víno jako poděkování za jejich obětavou a těžkou práci.

Současnou tvář La Paulée inicioval Jules Lafon, jeden z nejuznávanějších burgundských vinařů, v roce 1923, když se rozhodl oživit tradiční středověkou slavnost sklizně hroznů, na které cisterciáčtí mniši hostilii své vinařské dělníky. Lafon uspořádal první Paulée na svém panství a tím inspiroval i ostatní vinaře v Meursaultu. Oslava se během několika málo let rozšířila po celém Burgundsku. Od roku 1932 de La Paulée de Meursault stala každoroční pravidelnou událostí, která se koná vždy v listopadu po ukončení práce na vinicích i ve sklepích.

Současnost

Dnes se kromě originální galavečeře v Meursaultu slaví La Paulee jako oslava francouzského vina a kultury po celém světě. Velké večeře ve stylu BBQ party nebo fine dinning dinner se organizují od Mauricia přes Hong Kong, Spojené státy a samozřejmě v několika metropolích Evropy.

Společnost VinoVinoVino zorganizovala první La Paulee de Prague v roce 2016 a v posledních letech ji manželé Němečkovi vždy spojovali se jménem šéfkuchaře Jana Punčocháře, který je velkým milovníkem a odborníkem na francouzskou kuchyni. Letos už podruhé bude tento francouzský hodokvas servírován v nádherných prostorách Martinického paláce na Hradčanech.

Galavečeře s výjimečným párováním

Servírovaná galavečeře s párováním mimořádných vín za osobní účasti těch nejlepších francouzských a rakouských vinařů. Propojení francouzské a české gastronomické tradice v podání šéfkuchaře Jana Punčocháře.

Přijďte s námi oslavit La Paulée a to nejlepší z Francie a Rakouska! 

Středa 13. listopadu v 18:30
Martinický palác, Hradčanské nám. 67, 118 00 Praha 1-Hradčany

Dress code : Formal Chic 

Případná dietní omezení, prosím, hlašte předem